Manado – Bunaken is een van de mooiste duikbestemmingen ter wereld, omringd door helderblauwe wateren met een enorme grote variëteit aan onderwaterleven. Duiken bij Manado gebeurt bijna allemaal voor de kust van Manado en rond het eiland Bunaken. Hier liggen de mooiste riffen. Bunaken is een beschermd natuurgebied dat bestaat uit 5 eilanden waarvan Bunaken de grootste is.

De riffen rond Bunaken National Park waren vroeger een barrièrerif. De top van het rif ligt rond 3 meter onder water en gaat door tot van meer dan 600 meter diepte. Gelukkig zit het meeste rifleven tussen de 5 – 15 meter en is daardoor ook uitstekend geschikt voor beginnende duikers. U kunt hier namelijk ook fantastisch snorkelen.

U duikt hier het hele jaar door in een kleurrijk marine park, met een enorme verscheidenheid aan verschillende soorten koralen en vissen. De steile wanden begroeid met zacht koraal, ontmoet schildpadden, haaien, bladvissen, zeeslangen en vele andere soorten vis, zoals de prehistorische “Coelacanth“. U kunt zelfs de Indische zeekoe en orka tegenkomen! Met een zicht van ongeveer 25 meter en watertemperaturen tussen de 26 °C en 30 °C is dit een favoriete bestemming voor onderwaterfotografen en natuurliefhebbers.

Een groot voordeel van duiken bij Manado is de ruime keuze in accommodaties.

Een ding weet u zeker; het verblijf en het duiken bij Bunaken en Manado zal fantastisch zijn!

Vraag het ons
Mail: info@gsuntravel.nl
Tel: +31208233172

GSun Travel
KVK nummer: 73318515
IBAN: NL41INGB0008780886

en_USEnglish
nl_NLDutch en_USEnglish