Manadoholidays.nl is onderdeel van gsuntravel.nl.

GSun Travel brengt u naar de juiste bestemming waar u van uw vakantie volop kunt genieten. Een vakantiebestemming waar de zon, zee, strand maar ook cultuur en vooral natuur te zien is en uiteraard waar u avontuurlijke activiteiten kunt uitoefenen.

GSun Travel is uw online reisbureau. We werken alleen via internet maar wel op een persoonlijke manier. We bieden professionele service en persoonlijke aandacht. Heeft u vragen dan kunt u ons bereiken via de telefoon, e-mail en chat.

De contactgegevens kunt u vinden via de contactpagina.

Lees meer

Wonderful Indonesia, Manado – gsuntravel.com

Wat te doen in Manado

Een greep van de activiteiten die u kunt doen in Sulawesie Manado.

Over Minahasa - Manado

Noord Sulawesië - Manado

Manado is de hoofdstad van de provincie Noord-Sulawesi en de op een na grootste stad op het eiland Sulawesi na Makassar.

In Manado wonen ongeveer 450.000 mensen en vrijwel geheel Christelijk. In de stad treft u dan ook een enorme hoeveelheid kerken aan, ruim 250 kerken. Noord Sulawesi heeft aan de ene kant de Celebes Zee waar de adembenemende onderwaterlandschap zich bevindt (het Marine Nationaal park Bunaken, Manado tua ) en aan de andere kant de Minahasa waar de prachtige, geweldige natuur en bergpanorama te zien zijn. Het Minahasa district vormt het achterland van Manado.

De lokale bevolking staat bekend om hun warme gastvrijheid, vriendelijkheid, vrolijkheid maar ook om de overheerlijke keuken en de unieke authentieke cultuur. In de afgelopen twee decennia zijn de toeristische activiteiten aanzienlijk toegenomen. Manado gebruikt ook zijn natuurlijke pracht als achtergrond voor vergaderingen en conventies die worden aangevuld met verbeterde toegangswegen en een uitgebreid vliegveld.

In 2008 organiseerde Manado de World Ocean Conference, een prestigieus internationaal evenement dat Manado niet alleen als een duikbestemming van wereldklasse, maar ook als centrum voor onderzoek op het gebied van zeewetenschap bevestigde. Het evenement markeert ook Manado als een van de MICE-bestemmingen in Azië.

Geschiedenis

In 1500 kwamen de Portugezen in Indonesië en ontdekte het Eiland Ternate. Zij werden gevolgd door de Spanjaarden en in het jaar 1595 door de Nederlanders.

In het jaar 1617 bouwden de Spanjaarden een Fort in Manado maar de lokale hoofden van Manado waren niet zo blij met de Spanjaarden. De lokale hoofden van Manado vroegen in 1643 aan de Nederlanders of ze hierin iets kunnen betekenen. In samenwerking met de Nederlanders werden de Spanjaarden verjaagd.

Manado werd een belangrijke centrum voor de Nederlanders. Manado maakt deel uit van de Minahasa. Door de Nederlanders werden verschillende stammen verenigd op de Minahasa.

De Minahasa raakte daarna bekend als Nederlands 13e Provincie.

De Minahassers hielpen op hun buurt de Nederlanders bij ongeregeldheden op Java en andere Indonesische eilanden. Dit werd niet door Indonesië in dank afgenomen.

Na 1844 werd Manado meerdere malen vernietigd, eerst door een vulkanische uitbarsting in 1845. Gevolgd door bombardementen door de Japanners in de tweedewereldoorlog en door de centrale regering van Java in 1958. In het jaar 1967 bloeide Noord Sulawesië op onder de "geleide democratie" van de nieuwe orde van president Soeharto.

Vragen?

Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Klik hier
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch