Best Of manado 14 Dagen/13 Nachten

Best Of manado 14 Dagen/13 Nachten
1450
Boekingsformulier openen
Day 1
Dag 1 - Aankomst op International Sam Ratulangi Manado Airport

Bij aankomst op de Internationale luchthaven Sam Ratulangi in Manado wordt u opgehaald door een chauffeur/gids om meteen de tour in Manado te beginnen. U reist door naar het Ring Road Citra Land Area waar u het Jesus Bless Monument kunt zien. Dit is het grootste Jezus standbeeld in Azië en de derde grootste ter wereld (de eerste staat in Polen, de tweede in Rio Janeiro, Brazilië). U gaat dan vervolgens naar de Minahasa Hooglanden via de Tinoor weg waar u vanaf een hoogte van 500 meter een (foto)stop maakt om te kunnen genieten van de natuurlijke schoonheid van de stad Manado. Daarna gaat u naar de bloemenstad Tomohon. Vervolgens checkt u in bij Highland Resort.

Day 2
Dag 2 - Minahasa Highland Tour

Na het ontbijt in het resort wordt u gebracht naar Minahasa Highlands, daarna gaat u naar traditionele Minahasa huizen in het dorp Woloan, vervolgens naar Benteng Moraya voor een fotostop. Daarna brengt u een bezoek aan het grootste meer van Noord-Sulawesi, namelijk het Tondano meer. De lunch wordt geserveerd in een plaatselijk restaurant. Na de lunch gaat u de tour doen naar Bukit Kasih, u passeert dan de locatie waar aardewerk ambachten te vinden zijn van de regio Minahasa in het dorp Pulutan. Daarna gaat u naar Kawangkoan, een plaats waar u Kawangkoan-typische knapperige bonen en broodjes kunt kopen. De laatste toeristische attractie voor deze dag is het Linow meer; Een zwavelmeer waarvan het water van kleur kan veranderen en dat een atmosfeer en een prachtig landschap creëert (koffie/thee geserveerd). U gaat vervolgens terug naar Manado Stad. Dinerservice wordt gegeven in lokale restaurants. Na het diner gaat u terug naar het resort om uit te rusten.

Day 3
Dag 3 - Minahasa Highland Tour – Wandeltour Lokon Berg

Na het ontbijt wordt u opgehaald om een wandeling te doen in de berg Lokon. Hier kunt u de sensatie voelen van het beklimmen van een van de actieve vulkanen in Noord-Sulawesi.. Na de wandeling gaat u lunchen in een lokaal restaurant. Vervolgens keert u terug naar het resort. U wordt later voor het diner weer opgehaald. Tot slot kunt u uw eigen vrije tijd indelen.

Day 4
Dag 4 - Jiko Beach, Patokan

Vroeg in de ochtend wordt u opgehaald om naar het Jiko Beach te gaan. Deze dag gaat u ontbijten in Kawangkoan. Na het ontbijt wordt u gebracht naar het Jiko-strand. Aangekomen in het dorp Patokan gaat u vervolgens met een houten boot naar het Jiko-strand. De lunch wordt geserveerd op het strand van Jiko. Daar kunt u genieten van een prachtig strand met wit zand en een exotische cape. Tot slot keert u terug naar de stad Tomohon en wordt het diner geserveerd in een lokaal restaurant. U heeft hierna vrije tijd.

Day 5
Dag 5: Natuurlijke heetwaterbron

Op deze dag gaat u naar een natuurlijke waterbron bij Toraget Langowan Village. Alvorens u er naartoe wordt gebracht, gaat u eerst naar een plaatselijk restaurant om te lunchen.. Bij de natuurlijke heetwaterbron kunt genieten van het warme water dat uit de natuur komt. U kunt vanuit deze plek de vulkaan Soputan en het bijbehorend en veld zien. Vrije tijd op Highland Resort.

Day 6
Dag 6: Lembeh Island

Na het ontbijt wordt u opgehaald om naar het eiland Lembeh te gaan. Vanuit het hotel gaat u naar de haven van Bitung en vaart u ±15 minuten per boot naar Lembeh. U wordt eerst naar het resort gebracht om in te checken en daarna heeft u vrije tijd. U kunt een optionele excursie (snorkelen/duiken) boeken. Lunch en het diner worden geserveerd in de plaatselijke restaurants of het resort op het eiland Lembeh. Na het diner kunt u gaan uitrusten in Bastianos Resort.

Day 7
Dag 7: Lembeh eiland

Vrije tijd op Lembeh eiland. U kunt ervoor kiezen om een optionele excursie (snorkelen /duiken) te boeken

Day 8
Dag 8: Lembeh eiland

Vrije tijd op Lembeh eiland. U kunt ervoor kiezen om een optionele excursie (snorkelen /duiken) te boeken

Day 9
Dag 9: Bunaken eiland

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de reis naar het eiland Bunaken. U gaat naar de jachthaven van Marina en vaart u in ongeveer 45 minuten per boot naar Bunaken. U wordt eerst naar het resort gebracht om in te checken en daarna heeft u vrije tijd. U kunt eventueel kiezen voor een optionele excursie (snorkelen/duiken). De lunch wordt verzorgd door een plaatselijk restaurant op het eiland Bunaken, Daarna heeft u weer vrije tijd. U krijgt diner dat wordt geserveerd door een plaatselijk restaurant. Na het diner kunt u uitrusten in het Bastianos Resort.

Day 10
Dag 10: Bunaken eiland

Vrije tijd op het eiland Bunaken.

U kunt wederom kiezen om een optionele excursie (snorkelen /duiken) te gaan boeken

Day 11
Dag 11: Bunaken eiland

Vrije tijd op het eiland Bunaken.

U kunt wederom kiezen om een optionele excursie (snorkelen /duiken) te gaan boeken

Day 12
Dag 12: Bunaken – Manado

Na het ontbijt wordt u opgehaald voor de reis naar het hoofdeiland (Manado-stad). U gaat naar het Mercure Hotel on in te checken. De lunch wordt geserveerd in een plaatselijk restaurant en daarna heeft u vrije tijd. U wordt weer opgehaald voor het avondeten in een lokaal restaurant. Na het eten heeft u weer vrije tijd.

Day 13
Dag 13: Tetempangan hils

Na u vrije tijd wordt u om 14.00 uur opgehaald om naar Tetempangan hils te gaan. In de Tetempangan Hills zult u genieten van het uitzicht op de stad Manado vanaf de heuvels en kunt u gaan genieten van de prachtige zonsondergang. Vervolgens wordt het afscheidsdiner of diner geserveerd in het plaatselijke restaurant. Daarna gaat u terug naar het hotel om uit te rusten. Vrije tijd

Day 14
Dag 14: Transfer naar de luchthaven

Na het ontbijt in het hotel heeft u vrije tijd om de voorbereiding te doen voor uw terugreis naar Amsterdam. U wordt opgehaald en naar de luchthaven gebracht.

Let op!! U vliegt een dag eerder vanuit Nederland en u komt ook een dag later aan in Nederland.

Inclusief

 • Inclusief:
 • Retourvlucht Amsterdam – Manado v.v.
 • Privé transfers/ vervoer met airconditioning
 • Tourgids en professionele chauffeur
 • Boot voor Bunaken v.v.
 • 13 nachten verblijf in Highland Resort, Bastianos Resort& Mercure **** o.b.v. logies en ontbijt.
 • Lunch en diner op schema
 • 2 flessen mineraalwater en typische traditionele cake Manado/persoon/dag
 • Toegangsprijs en parkeertarieven

Exclusief

 • Exclusief:
 • Administratiekosten € 25,- per boeking.
 • Toeslag eenpersoonskamer, toeslagen in het hoog en tussenseizoen
 • Uitgaven van persoonlijke aard, overige maaltijden
 • Optionele tour (v.b.: snorkelen /duiken)
 • Tips voor gids, chauffeur, porters

Vrijblijvend een offerte aanvragen via het onderstaande formulier :

Prijs en Reisinformatie

 • € 2880,- p.p.
 • € 2475,- p.p.
 • Vermelde prijzen zijn een vanafprijs gebaseerd op het laagseizoen en boekingsklasse. De actuele prijs kan dus per vertrekdatum verschillen. De prijzen zijn onder voorbehoud en op basis van beschikbaarheid op het moment van boeking bepalend.
 • Om als toerist te kunnen reizen naar Indonesië, heeft u sinds 10 juni 2015 geen toeristenvisum meer nodig. Nederlandse toeristen met een verblijf van 1 tot 30 dagen krijgen bij aankomst in Indonesië een inreisstempel/visum vrijstelling in hun paspoort. Voor meer informatie vindt u via deze website: https://visa4indonesia.nl
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch